7. září jsme se sešli na Mělnickém předměstí

Petra Madunická, Robert Pecha  a Filip Vaněk diskutovali s místními, o všem, co je na Mělnickém předměstí trápí. Společně se snažili najít reálné způsoby, jak zlepšit život v této části Staré Boleslavi.

  • Nejvíce dotazů vznesli obyvatelé k těžbě písku U Jatek na Mgr. Filipa Vaňka, který se jako právník touto kauzou dlouhodobě intenzivně zabývá.
  • Dalším důležitým tématem bylo propojení této lokality s městem, neboť v budoucnu se zde plánuje výstavba na proluce mezi ul. Generála Strankmüllera a Mělnickým předměstím. Nejsou zde např. řešeny chodníky a cyklostezky. Velkým otazníkem stále zůstává, proč se chodníky a cyklostezky nevyřešily v rámci nedávno proběhlé rekonstrukce.
  • Třetím zásadním tématem, které vzbuzuje silné emoce, byla kapacita místních škol.
  • Mnohé místní také zajímá srovnání nákladů na stavbu mateřské školy v ul. Třebízského versus na Okružní, kde byl občany zmiňován rozdíl 140 milionů vůči 13ti milionům…

Z akce byla cítit vaše touha po změně k lepšímu. Chceme poděkovat za uvolněnou a vstřícnou atmosféru, konstruktivní návrhy a zejména podporu, kterou nám mnozí z vás vyjádřili.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.